Velkommen til min blogg

Her kan du lese mine meninger om saker som opptar meg. Det kan være saker som er aktuelle i Ski hvor jeg er lokalpolitiker eller generelle politiske saker.

tirsdag 21. juli 2009

Dobbelt valgkampflesk fra Eldegard

Stortingsrepresentant Gunvor Eldegard (AP) skryter i et lengre leserbrev i ØB om hennes partis ekstraordinære innsats for å få bygget dobbeltsporet mellom Ski og Oslo. At Arbeiderpartiet bør engasjere seg for et bedre kollektivtilbud i vårt område, burde være en selvfølge. Det utrolige er at de ikke gjør noen ting.

For en tid tilbake reiste statsministeren og samferdselsministeren fra Oslo til Ski for å fortelle at nå kommer dobbeltsporet. Det de ikke sa er at vi må vente 15-20 år før dobbeltsporet er ferdig.

Det var passende for de styrende partiene at de bestemte seg for å gi noen småpenger for å utrede dobbeltsporet denne våren. Da får de god uttelling for dette frem mot valget. For det er faktisk slik at alle partier, også FrP, er for å bygge dobbeltsporet. Men vi ser ingen grunn til å vente alle disse årene på å få hurtigtoget på skinner. For Eldegard og hennes partikolleger er finansieringen av dobbeltsporet ingen hemmelighet heller, for det er mere bompenger hvor man allerede bruker 65 % av pengene som kommer inn til kollektivtrafikk. Dobbeltsporet koster mye penger, så man kan vel ikke akkurat vente at det blir noe billigere hvis de rød-grønne mot formodning skulle få fortsette å styre i årene fremover.

FrP ønsker et godt kollektivtilbud i Oslo-området sammen med bedre veier. For oss er ikke bompenger den riktige måten å finansiere dette på, når vi vet at bilistene betaler 50 milliarder kroner i bilavgifter.

De rød-grønnes sjarmoffensiv med tilsynelatende å gi oss dobbeltsporet som gave denne våren, er egentlig bare en stor valgkamp-gimmick ovenfor Follo-området. Stoltenberg og Eldegard vet at dobbeltsporet kommer uansett, når vi får Siv Jensen som statsminister. De skal ha skryt for en god gimmick som sikkert ga mye sympati. Men hvorfor vente alle disse årene. Dobbeltsporet må komme nå, og da holder de ikke å stemme på de rødgrønne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar