Velkommen til min blogg

Her kan du lese mine meninger om saker som opptar meg. Det kan være saker som er aktuelle i Ski hvor jeg er lokalpolitiker eller generelle politiske saker.

tirsdag 4. august 2009

Helsprøe reklameregler for TV

TV er et sterkt medium, og det er grunnen til at man blant annet ikke kan ha reklame for politiske partier og legemidler. Denne forskjellsbehandlingen hører ingen sted hjemme, men reglene for hvordan reklame kan sendes på norsk fjernsyn virker på meg i beste fall merkelige.

Kulturministeren har prøvd seg med en liten oppmykning. TVkanalene skal kanskje få lov å ha en reklamepause i serier og en gang hvert 45. minutt i filmer.

Ingen ting er så slitsomt som å se filmer med jevnlige reklamepauser, men TV3 og Viasat 4 kan gjøre dette siden de forholder seg til et annet lands reklameregler. De kan da i tillegg også fylle opp reklamepausene med «betting-reklame», som ikke er tillatt for de TVselskapene som velger å drive sin virksomhet i Norge basert på norske regler.

Det er ikke lov å bryte av spillefilmer med reklame, så sant ikke pausen er på mer enn 20 minutter. Hva er dette for en idiotisk regel? Det er ikke alltid like morsomt å se film på TVNorge, når selskapet må bryte av filmen i over 20 minutter for å få presentert reklame.

TV2-sjef Alf Hildrum truer med at TV2 kutter ut nyhetssendingene sine hvis ikke de får splitte opp spillefilmene med reklame. Det burde det være helt uvesentlig for politikerne om TV2 har nyheter i det hele tatt eller om de velger å legge inn masse reklame midt i programmene sine.

Hvorfor skal politikerne ha en mening om dette i det hele tatt? Hvilken skade tar vi av at det er reklame i programmene? Er denne reklamen farlig, mens den som sendes mellom programmene ikke er det? Mange minutters reklamepauser i tide og utide er ikke alltid like god TV, men det burde være noe TVselskapene selv avgjorde, og så er det opp til seerne om de gidder å se på den aktuelle kanalen, eller om de slår over til en annen.

Nå er alt urettferdig, ulogisk og dumt, men slik blir det jo når sosialistene skal bestemme over alt og alle, også når vi skal få reklamen avspilt gjennom TVruta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar